node js dk Forside (3)

Javascript erobrer serveren med Node.js

Siden opfindelsen i midten af ´90´erne har javascript været et programmeringssprog, som afvikles i browseren. Med opkomsten af Node.js i slutningen af ´00´erne sætter javascript sig ikke blot på klienten men også på serveren, hvorved man kan programmere hele stakken i ét sprog.

Her vil der løbende komme nyheder om Node.js, men du er ogs velkommen til selv at bidrage.

Seneste poster:

Node bliver fortsat brugt af flere og flere it-udviklere verden over, men udbredelsen er begyndt at miste fart. Det viser den nyudsendt Node-by-numbers rapport for 2017, som også fortæller, at Linux bliver stadig mere dominerende på området, og at node netop nu oplever en nærmest vild vækst i Rusland.

Artikelskribenten kommer frem til, at den nye version 8 af node.js renderer 25 pct. hurtigere end version 6. Desuden , og installationen af pakker via NPM sker 1/3 hurtigere end tidligere. Desuden er det blevet 1/3 hurtigere at installere program-pakker med NPM.

Antallet af downloadede pakker fra node.js.org blev næsten fordoblet i 2016 i forhold til året før. Det samme hop i forhold til 2015 tog tilvæksten af bidragydere til community'et omkring den javascript baserede server